Lubię pieczone golonki indycze. Jedno co mnie denerwuje to konieczność zajmowania dużego piekarnika dla 1 małej golonki. Chyba znalazłam na to sposób - a przy okazji zyskałam ,, darmowy" wywar na zupę. Podgotowuję po prostu golonki z warzywami w wywarze - wyjmuję , a potem podpiekam i duszę w garnku .
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/indycze-golonki-duszone-w-piwie.html
dodane na fotoforum:
anulkaz 2012-09-02
U buni już smakowicie,mniam, u nas obiad jeszcze w lesie, dopiero około 16 będzie:)
bunia 2012-09-02
anulka- umnie obiad dostosowany do leków - Mama musi cukrzycowe koło 13 brać i nie da rady - obiad jak dzieci o tej porze jemy
krynia2 2012-09-02
Pomysłowo przyrządzona goloneczka. Często kupuję i duszę ale tez obgotowuję i podaje w warzywach............
Mnie denerwuje spora ilość długich gości ,które co rusz trzeba wyciagac.......
oliwkaa 2012-09-05
Ja też czasem najpierw gotuje mięso a potem dopiekam .... goloneczka wygląda smakowicie !
bunia 2013-04-05
kofta73-- gotuj - goloneczka rzecz mniamuśna - byle długo gotować i dpbrze doprawić ( a jak by jeszcze piwkiem podlać ?)