Fasolkowy garnek a'la giuwecz

Fasolkowy garnek a'la giuwecz

Przyzwyczaiłam się do nazywania tego typu ,,duszonek" nazwą giuwecz choć od oryginału odbiegają. A może nie ? W końcu z giuweczem to tak jak z naszym bigosem - co dom to receptura .Ważne by były warzywa , mięso lub wędlina , ostre przyprawy .Im więcej różnorodnych składników tym lepiej .

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/08/fasolkowy-garnek-ala-giuwecz.html

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2012-08-16

uwielbiam takie zupy

halik

halik 2012-08-16

Uwielbiam ... bardzo smakowicie :)))

lila08

lila08 2012-08-16

przepis godny wypróbowania...będę mieć gości i zrobię ...a co ? chyba można ,coś nowego i najważniejsze,że danie jednogarnkowe,teraz upał ,nie chce się długo spędzać czasu w kuchni... :)))

rybka11

rybka11 2012-08-16

Takie gary smakowitości bardzo lubią też Norwedzy pozdrawiam:-)))

bunia

bunia 2012-08-16

rybka11- czytałam o specjale rybaków norweskich - taki gar który zaczynano gotować jak wychodzili na łowisko - część zjadano 1 dnia , drugiego dorzucano coś z zapasów i gotowano- znów cos zostawało - na końcu jak wracali z rybą to w garze była potrawka rybna z suszonymi warzywami i zacierką z mąki . Co dziennie jedli coś innego i bez mycia gara :)

rudy13

rudy13 2012-08-16

takie smakowitości to coś dla mnie ..... muszę przy okazji zrobić ....
dzięki za pomysł ... :))

uszata

uszata 2012-08-17

i jak zwykle piekna prezentacja

zoska56

zoska56 2012-08-17

bardzo smakowicie:)

inesa75

inesa75 2012-08-17

cos innego , ale smakowicie wygląda :)

betty47

betty47 2012-08-19

ugotowałam wczoraj!!!! pycha !!!nie zostało nic!!!

bunia

bunia 2012-08-19

betty47- cieszę się , ze smakowało. U mnie przez sierpień i wrzesień pewnie bedzie wiele takich ,, garnków" różniastych bo wszystkie warzywa są i to tanie - trzeba korzystać z różnorodnosci.

annaaa

annaaa 2012-08-29

apetyczne zdjęcie..pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >