Obiadek był od wczoraj to mogłam zająć się czy innym . Ale za to w domu pachnie cudnie .Pomarańcze okresowo kupuje kilogramami . Albo je zjadamy , albo wyciskam sok . Wiem ,że teraz można kupić wszelkie owoce kandyzowane, ale we mnie drzemią stare obyczaje kiedy to każdą skórkę3 z pomarańczy traktowano jak skarb . Tym razem zrobiłam kandyzowaną skórkę pomarańczową z odrobiną alkoholu . Używać jej będę do deserów i ciasta .
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/03/skorka-pomaranczowa-kandyzowana.html
dodane na fotoforum:
jagoda8 2012-03-12
Wspaniale Buniu idą święta i będzie do ciasta jak znalazł.
Pozdrawiam serdecznie.
fela1 2012-03-12
Dziękuję bardzo za pomysł i przepis. To nie istotne,że wszystko można kupić,bo i tak nic nie przebije domowych wyrobów.
Pozdrowienia :)
izolek 2012-03-12
O rany! już zapomniałam jak to było!!!
Tyle rzeczy umiałam robić.
Ketchup robię cały czas i to w sporych ilościach
bo jest do kanapek z serem, twarogiem, wędliną,
do ryb, jako sos do warzyw itd.
Wyczytałam, że jest zdrowy i dobry na serce.
No i jest bez konserwantów, bez E ileśtam itp.
Pozdrówki.