Imbirowe smaki wg Buni

Imbirowe smaki wg Buni

Azjatyckie smaki to coś co lubię . Oczywiście mowy nie ma bym robiła dania tak jak są komponowane w oryginale . Po pierwsze nie mam cierpliwości Chińczyka . Po drugie nie mam dostępu do świeżych składników ( a połowy u nas nie ma wcale ) . Po trzecie różnorodność przypraw stosowanych w kuchni chińskiej też przerasta moje możliwości ich zdobycia . Po czwarte nie wszystkie składniki potraw by sie w mojej kuchni sprawdziły ( np. szaszłyki z kurzych kuperków ) . Tak więc raczej gotuję fusion na temat chińszczyzny .

Przepis na blogu,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/imbirowe-smaki-wg-buni.html

dodane na fotoforum:

alisha

alisha 2012-02-29

Dobrze wygląda,z chęcią bym spróbowała

anetka

anetka 2012-02-29

ciekawe ciekawe

lulka1

lulka1 2012-02-29

smacznie wygląda... no ja też szaszłyków z kurzych kuperków nie tknęłabym ale kto wie czy nie jadłam bo nie raz stołowałam się w chińskich barach i cholera wie co oni przemycili mi na talerz ;)

bunia

bunia 2012-02-29

lulka1- hi hi - a ja znam takich co kuperki lubią - nawet gotowane , moja Babcia jadła i kurze łapki i świńskie uszy . Wszyscy sie denerwowali i uciekali z kuchni a Babcia twierdziła że to bardzo zdrowe ( w łapkach klej naturalny ) i smaczne ( te chrupiace uszy szczególnie ) - nie pamietam tylko o co chodziło z kuperkami

jagoda8

jagoda8 2012-02-29

Lubię to co pokazujesz i piszesz.
Miłego wieczorku życzę.

babcia1

babcia1 2012-03-01

Twoje przepisy są takie ciekawe i dokładne że tylko skomasować składniki i nawet chyba laik by dał radę..

inesa75

inesa75 2012-03-01

smacznie wygląda , pozdrawiam :)

beata1

beata1 2012-03-01

pyszne jedzonko:)))))
pozdrawiam pięknie.......:)

zboj1

zboj1 2012-03-06

fuj żeby dupe kury .. ja ....

bunia

bunia 2012-03-06

zbuj1- zgadzam się - kuprom kurzym zdecydowanie mówię nie :)

dodaj komentarz

kolejne >