Giuwecz to taka bułgarska duszonka jednogarnkowa . Odmian nie sposób policzyć . Jest tracki , guszański, dobrudżański . Ten jest Buniowy :)
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni ,,
TU :https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/10/niby-giuwecz-z-indykiem.html
dodane na fotoforum:
ozgadan 2011-10-01
ŁAŁ...ŁAŁ ...DANUSIU MIŁA,
ALEŚ TO JEDZONKO PIĘKNIE PRZEDSTAWIŁA,
MOJE "KUBKI SMAKOWE" PODRAŻNIONE
I TAKICH PYSZNOŚCI SPRAGNIONE,
WIĘC DO STOŁU SIĘ PRZYSIADAM
I SZYBCIUTKO TE PYSZNOŚCI ZAJADAM
MNIAM... MNIAMUŚNE
babcia1 2011-10-01
Grażynko wchodząc na Twoje buniowe jedzonka opluwam się całkowicie i uważam że tak jak Ty to prowadzisz opisujesz i pokazujesz to nawet całkowity laik chyba by ugotował przepyszne to wszystko i tak pieknie pokazane smakowicie a naczynia cudowne!!POZDRAWIAM GORĄCO!!!
krynia2 2011-10-01
Jak tu nie jeść tak pieknie podane i do tego wysmienite danie...........Grazynko, jesteś moja inspiracja i od czasu do czasu zagladam do książki ,którą sobie zrobiłam z Twoich przepisów drukując je "na gorąco".........dzieki,że jesteś............pozdrawiam serdecznie i zycze spokojnej nocy.
bahus 2011-10-01
Ale bym zjadł coś tak fajnego... Dziś niestety jadłem "na mieście", wracam, włączam garnek.pl a tu takie smakowitości.
bunia 2011-10-01
Hi hi - to jest nieprzyzwoicie smaczne . A najlepsze że samo się dusi i można modyfikować składniki - byle było jakieś mięsko , papryka , pomidory i różne warzywa .Im więcej rodzajów tym lepiej . A na końcu doprawić na ostro .Od garnka się nie można oderwać.
lejdis 2011-10-01
TAKIE CUDA LUBIĘ :)))
deniska 2011-10-14
Wszystko by się zjadło >tak smacznie wygląda ,że ślinka leci
Pozdrowienia weekendowe..........