Pstrąg z zieloną czubricą  :

Pstrąg z zieloną czubricą  :

Prosty i bardzo smakowity pomysł na pstrąga - przez dodanie czubricy nabiera smaczku kuchni bałkańskiej .

Czas : 30 minut + 4 godziny marynowanie

Składniki :
2 kawałki filetu pstrąga
1 cytryna ( sok )
sól morska
1 łyżeczka grubo mielony kolorowy pieprz
szczypta przyprawy ,, Zielona czubrica ,,
1 płaska łyżeczka miodu
2 łyżki masła
olej
mąka
czarnuszka do dekoracji ( i dla smaku )
Filety z pstrąga ułożyć w zamykanym pojemniczku . Zrobić marynatę z soku cytrynowego, 2 łyżek oleju , miodu i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu i szczypty czubricy .Zalać rybę i zostawić w lodówce na godzinę .
Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi . Osolić -posypać mąką .
Na patelni rozgrzać olej . Smażyć pstrąga na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać posypany czarnuszką i kolorowym pieprzem .

dodane na fotoforum:

reni50

reni50 2011-04-08

apetycznie i smacznie...

lila25

lila25 2011-04-08

pstrag moja ulubiona rybka , mniammm....

stor55

stor55 2011-04-08

bardzo smaczne danie

ondra

ondra 2011-04-08

Wygląda apetycznie :)))

jonna

jonna 2011-04-08

Ryby mogę jeść na okrągło.....

anita591

anita591 2011-04-08

PIĘKNIE ... BUZIACZKI NA DOBRANOC

fredi

fredi 2011-04-08

ŁADNA FOTKA
POZDRAWIAM

kris13

kris13 2011-04-08

Lubię pstrąga...najlepiej latem z grila na łowisku ;)))

jagoda8

jagoda8 2011-04-11

Lubię i smażę pstrąga,lub robię z niego carpaccio

dodaj komentarz

kolejne >