Roladki drobiowe z nadzieniem wołowym:

Roladki drobiowe z nadzieniem wołowym:

Roladki robię z bardzo różnymi nadzieniami - tym razem użyłam mielonej wołowiny .
Czas : 1,5 godziny
Składniki :
2 duże filety z piersi kurczaka
25 dag mielonej wołowiny ( użyłam tatarowe )
8 plasterków sera do zapiekanek ( miękki jak do tostów )
4 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki przyprawy Delicat ( lub podobnej )
2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
1 łyżeczka ( płaska ) mielonego pieprzu
szczypta soli
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki maggi
1 kostka bulionu drobiowego
3 łyżki oleju
1 łyżka masła
1 cebula czerwona
1 cebula biała
3 szklanki wody
Filety z kurczaka ,,rozklepać ,,( delikatnie - przez woreczek foliowy ) tłuczkiem do mięsa tak by nie porozrywać włókien .Delikatnie posolić i posypać pieprzem .Mięso wołowe ( ma być bardzo chude i drobno zmielone ) zmieszać z 1 łyżka oleju , szczyptą pieprzu , soli i 1/2 łyżeczki maggi .Wyłożyć na filety z piersi ( po pół porcji ) i delikatnie rozsmarować po całej powierzchni . Przykryć każdy 4 plasterkami sera i posypać natką pietruszki. Zwinąć w roladki .Obwiązać dokładnie nicią do mięs . Posypać Delicatem i mieloną papryką .
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Zdjąć roladki i wsypać na patelnię drobno pokrojoną cebulę . Posypać ją cukrem i smażyć do lekkiego zrumienienia . Wlać 1 szklankę wody i zagotować .
W garnku o grubym dnie ułożyć roladki .Zalać wywarem ze smażenia z cebulką .Dolać resztę wody . Dodać kostkę bulionową .Dusić na małym gazie ok. 1 godziny ( sos powinien się zredukować do 1 szklanki , cebula rozpadać , a mięso ma być miękkie .
Wyjąć roladki i usunąć z nich nici . Przekroić na 2 lub 3 części każdą ( na ukos bo tak ładnie wyglądają ) .

dodane na fotoforum:

beata3

beata3 2011-02-10

smacznego

lila08

lila08 2011-02-10

ooo...robię podobne,tylko odwrotnie...mięsko wołowe -pieczeniowe przekrawam tak jakby rozwijać roladę,sól,pieprz,przyprawy wg uznania,na to 2 duże rozbite w woreczku -filety drobiowe,przyprawy...i zawijam roladę...obwiązuję nicią,obsmażam ,wkładam do rondla ,podlewam kostką pieczeniową itd.

ania55

ania55 2011-02-10

smacznego ; Witam i miłego czwartku życzę...pozdrawiam:)

anula85

anula85 2011-02-10

WITAM I O ZDROWKO PYTAM :)))
MILEGO DNIA ZYCZE...
ROLADKI WYGLADAJA SMAKOWICIE

kinia21

kinia21 2011-02-10

bardzo ciekawy przepis!

kwiatek

kwiatek 2011-02-10

o kurcze! to jeszcze wymyślniejsze niż moje!smacznego!

gogogo

gogogo 2011-02-10

O ja cię nie mogę aż ślinka leci ;))))) pozdrawiam :))))

gabi99

gabi99 2011-02-10

Pysznosci

jajaka

jajaka 2011-02-10

Pycha!!!!
Az slinka cieknie, wyglada bardzo apetycznie!

tczew54

tczew54 2011-02-10

Pomysłowe te roladki. Z wołowiną jeszcze nie robiłam. Pozdrawiam.

ondra

ondra 2011-02-10

To jest świetny pomysł. Mimo wieku, chętnie się uczę od Ciebie.
Jesteś Buniu wielka!!!

beata1

beata1 2011-02-10

Puk puk jest tu kto?pozdrawiam

alik61

alik61 2011-02-10

już czuję ten smak...mniam,mniam:)))

rudy13

rudy13 2011-02-10

no Buniu, przepisik palce lizać........ móc się u Ciebie stołować to marzenie.... lepiej smakuje jak ktoś ugotuje, a jak Ty, to już byłaby z pewnością uczta... :)

bunia

bunia 2011-02-10

rudy13- hi hi - to taki przepisik z musu . Miały być piersi z grilla ( 2 sztuki- dla mnie i Mamy ) ale niespodziweanie zapowiedziała się koleżanka na obiad . Do sklepu mi się nie chciało dreptać , piersi były rozmrożone , a na kolacje uszykowane tatarowe . To połączyłam . I dobrze sie stało - smaczne wyszło i co ważne starczyło na 3 i to spokojnie .

reni50

reni50 2011-02-10

to musi być pyszne, ale tyle roboty...

lisek52

lisek52 2011-02-10

Świetny pomysł...jest troszke pracy.
Ale końcowy efekt....PYCHOTKA....
Pozdrawiam:))))

kris13

kris13 2011-02-11

Umiesz świetnie kobinować w kuchni_to wygląda super i napewno smakuje wybornie ;):)))

izolek

izolek 2011-02-11

Ostatnio robiłam zawijane z wołowiny a farsz zrobiłam z mielonego
drobiowego i posiekanym drobno ogórkiem kiszonym i drobno
posiekaną cebulką. Było niezłe.
Smaczne są też z karkówki z czymś ostrym ale nie lubię ich robić
bo te dziury...
Lubimy wszystkie zawijaski byle były dobre!
Twoje wypróbuję w marcu z piersi indyka.
Pozdrówki.

izolek

izolek 2011-02-11

rury 13 - Szymon Kobyliński zapytany jakie jedzenie jest najlepsze
odpowiedział: "PODANE"
Też tak myślę...ale to ja zawsze podawałam.
Ale znam parę gorszych zajęć niż gotowanie.
Pozdrówki.

dodaj komentarz

kolejne >