Sos serowo-koperkowy 2 :

Sos serowo-koperkowy 2 :

Szybki , delikatny sos do ryb, jajek, gotowanego drobiu, warzyw .
Czas : 10 minut
Składniki :
2 łyżki masła
1/2 szklanki pokrojonego koperku
2 płaskie łyżki masła
200 mll słodkiej śmietanki ( 18 % )
10 dag kremowego serka topionego ( użyłam Goudy )
100 mll wody
sok z cytryny
szczypta soli
szczypta cukru
Rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić koper i chwilę smażyć mieszając .Dosypać mąkę - wymieszać. Wlewać po woli śmietankę zmieszaną z wodą . Dodać ser. Ogrzewać aż sos zagotuje się a ser rozpuści ( cały czas mieszać ). Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny .

dodane na fotoforum:

krycha2

krycha2 2013-12-21

Fantastyczny sos...robiłam i naprawdę jest smaczny...

bunia

bunia 2013-12-21

Cieszę się, że smakował

dodaj komentarz

kolejne >