Halibut macerowany w  soku cytrynowym  :

Halibut macerowany w soku cytrynowym  :

Najprostsza wersja halibuta jaką robię .
Czas : 15 minut + macerowanie
Składniki :
4 małe filety z halibuta ( bez skóry )
2 cytryny ( a w zasadzie sok wyciśnięty z nich )
sól
pieprz mielony
mąka
1/3 kostki masła
Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pieprzem mielonym . Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .
Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

dodane na fotoforum:

cherney

cherney 2010-08-20

smaczny piątkowy obiadek :))

slonko3

slonko3 2010-08-20

Ale mi smaku rybka narobilas !!!!

jonna

jonna 2010-08-20

Rybka jest zawsze dobra. A widzę, że już foremka japońska się przydała.Buniu, dobrego popołudnia:))

malybok

malybok 2010-08-20

dawno nie jadłam halibuta, to chociaż popatrzę u Ciebie,bo lubię ryby :)

alkaa

alkaa 2010-08-20

taki prosty też jest pyszny...

b0zenka

b0zenka 2010-08-21

Z drugiej strony mego okna pięknie słoneczko świeci ... tego samego Ci życzę na cały dzionek...

labcia

labcia 2010-08-21

Doskonały pomysł na obiad :-)

dodaj komentarz

kolejne >