Czekoladowa ,, krówka " :

Czekoladowa ,, krówka " :

Szybciutki , pyszny deser. Zestawienie smaku ,, krówkowego " z czekoladowym super.
Czas : 30 minut + 1,5 godziny chłodzenie
Składniki :
1 litr mleka
1 łyżka masła
2 łyżki cukru
1 budyń o smaku ,,krówkowym " ( taki na 0,75 litra )
1 Mousse czekoladowy Dr Oetkera
4 łyżki polewy czekoladowej do sosów i deserów ( lub zagotować 1/3 szklanki wody z łyżeczką masła, łyżką cukru i łyżką kakao)
dekoracje gotowe do deserów w brązowym i złotym kolorze
Zagotować 1/2 litra mleka z masłem i cukrem. Budyń wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka i walać na wrzące . Mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Przelać gorący w miseczki i ostudzić.
Mus czekoladowy ubić mikserem z 1 szklanką zimnego mleka tak by był gęsty.
Układać na ostudzonym budyniu. Polać polewą . Udekorować i wstawić na godzinę do lodówki . Podawać chłodny.

dodane na fotoforum:

artdora

artdora 2010-07-03

Bardzo apetyczny:))

monia13

monia13 2010-07-03

Pycha :)

malybok

malybok 2010-07-03

pięknie podany deser, ale mam pytanie,czy budyń nie będzie za płynny ? Bo zwykle pół litra mleka na paczkę proszku. Ale być może że musi wyparować nadmiar .

bunia

bunia 2010-07-03

malybok- masz raqcję - nie dopisałam , że to musi być duży budyń z tych na 0,75 litra - juz poprawiłam .Budyń musi byc gęsty.Dzięki za czujność .

dodaj komentarz

kolejne >