Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:

Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:

Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy - fantastycznie przejmuje smaki .
Czas : 30 minut
Składniki :
1 opakowanie makaronu ryżowego Tagliatelle
2 Bulionetki drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2 łyżki masła
1/2 paczki pokrojonej natki pietruszki
1/3 szklanki pokrojonego w paseczki suszonego mango
szczypta kurkumy
szczypta grubo mielonego pieprzu cytrynowego ( lub czenego grubo mielonego )
1,5 litra wody
Zagotować wodę z kurkumą, mango i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło i natkę pietruszki ,drugą Bulionetkę , szczyptę pieprzu. Wymieszać aż Bulionetka się rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.

dodane na fotoforum:

piatal

piatal 2010-06-20

smacznego,,chyba tez makaronik dzisiaj zrobię,,,

ewita68

ewita68 2010-06-20

Super jedzenie, już zabieram się za kosztowanie :))))))

dodaj komentarz

kolejne >