kornwalijski przysmak

kolejne >

brygida

brygida

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]

tessub

tessub 2009-06-25

ooooo a co to takiego? Wyglada apetycznie...........można przepis

kkrzys

kkrzys 2009-06-25

...aż zgłodniałem ;)

bunia

bunia 2009-06-25

Jadłam z farszem z wołowiny , ziemniaków , brukwi i pasternaku. Oryginalny jak dla mnie ( jak zwykle w kuchni angielskiej ) trochę za słabo doprawiony - ale taki robiony w domu to już po prostu pychotka .Powiedziała bym ,że to coś w rodzaju angielskiej wersji naszego kulebiaka .A wygląda zabójczo. Pozdrawiam i miłego popołudnia.

abi11

abi11 2009-06-25

mniam mniam, aleś narobiła apetytu.

katarak

katarak 2009-06-25

kurczę- faktycznie: wypisz, wymaluj kulebiak- i to taki super udany... A może maleńki przepisik..?
Moje kiszki na ten obrazek zareagowały "odą do radości"
:)))

daisy

daisy 2009-06-25

(`*•.¸(`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
Pozdrawiam i uśmiech zostawiam :)
(,.•*´(¸.•*´ `*•.¸)`*•.,)

¤»((¯♥¯))«¤•
• ¤»((¯♥¯))«¤•
.....•¤»((¯♥¯))«¤•
.........•¤»((¯♥¯))«¤•
...............•¤»((¯♥¯))

czikin

czikin 2009-06-25

apetycznie wygląda


pozdrawiam

wesolla

wesolla 2009-06-25

pychotka..

piofoto

piofoto 2009-06-25

Pięknie zawiniety

mibunia

mibunia 2009-06-25

...pewnie jak wygląda tak smakuje:)) A wygląda..pysznie:)))Pozdrawiam ciepolutko:)

alex75

alex75 2009-06-25

*.*
To już koniec
..... . ......>,"< dzionka
........ . .............._/|_i nie
. .................... . >,"< widać
......._/|_ słonka.
. .....>,"< Już z księżycem mija się
……,--,'´´`,….-`-,..,-,'..`,..`-, na
…..,´o´´(……(………………) niebie,a
….(__,-´…..,´o´´(……………)>rano znów
……..(…...(__,-…………….) radośnie obudzi
………`-',_,--,_(…………...) Ciebie.
…………|||….|||`-',_,--,_,-';;
……………..……|||….|||
______(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
____*..::¨`•.¸. *..*..* ¸.•`¨::..*
`•¦•´—) POZDRAWIAM
__ `•.,(—`•¦•´—)CIEPLUTKO
____ `•.,(—`•¦•´—)MILEGO
______ `•.,(—`•¦•´—)WIECZORU
________ `•.,(—`•¦•´—)ŻYCZĘ

oli74

oli74 2009-06-26

....Jest takie miejsce,
dobrze schowane
przed deszczem,
wichrem i huraganem
można tam trafić
bez wielu trudów,
nie trzeba
wcale wspaniałych cudów.
Nie jest to dom,
las,ani rzeka...
lecz gorące,życzliwe
serce człowieka.
.. ,•*'¯*•.
...*•-•* ..) życzę
……. .•* KOLOROWYCH
…. .•* ........ .•*¯¯*•.SNÓW:))
….( ……. .•*,•*¯*×...)***
….*•.¸_¸.•* ..*•.¸_¸.•*

kayach

kayach 2009-06-26

a jak się robi ciasto okalające wnętrze,bardzo poprosze o przepis:):)

vena7

vena7 2009-06-27

wspaniale wyszło...mniam

marii50

marii50 2009-06-28

Witaj dziękuję za odwiedzinki,pyszniutki ten przysmak...Pozdrawiam,milutkiego wieczoru...:)

julek43

julek43 2009-07-25

Mnia,mnia i juz niema.Nie wystawiaj takich pysznosci,bo moge i własciciela/kę zchrupac.Zdjęcie piękne,obiekt apetyczny a moja wczesniejsza grozba co do właciciela/ki ,to taki mój sobotni blef.Pozdrawiam serdecznie

skjule

skjule 2009-09-29

A próbowałeś kornwalijskiego ale?

fluidek

fluidek 2009-10-01

smakowitości tutaj:) chętnie poznałabym przepis na to cudeńko

eroma39

eroma39 2010-08-25

...zupełnie jak Włoskie Calzone ;)

Składniki na 10 porcji:
Ciasto:
•20 dag masła
•50 dag mąki
•2 żółtka
•3 łyżki kwaśnej śmietany
•jajko
•cukier
•łyżeczka soli
Farsz:
•czerwona papryka
•3 pomidory
•cukinia
•2 cebule
•łyzka oliwy z oliwek
•sól, pieprz
•ziołowa mieszanka włoska
•kilka listków swiezej bazylii
•10 dag startego sera żółtego
Etapy przygotowania
1.Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C.

Ciasto:Masło schłodzić, make przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj reszte składników i szybko zagnieść. Ciasto zawiń w folie spozywczą i włóz na 30 min. do lodówki.
Farsz:
1.Paprykę, pomidory, cukinię i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Przypraw do smaku solą i pieprzem oraz sporą ilością włoskiej mieszanki. Na koniec warzywa wymieszaj z posiekana świeżą bazylia i żółtym serem. Ciasto rozwałkuj na grubosc 1/2 cm. Talerzem do zupy wykrawaj duże koła. Na każdym kładź porcję farszu, składaj na pół i dokładnie zlepiaj, robiąc na brzegach...

eroma39

eroma39 2010-08-25

...„falbanki”. Gotowe calzone ułóż na blasze i piecz ok. 20 min, aż ładnie się zrumienią.

(: SMACZNEGO ;)

dodaj komentarz

kolejne >