Danko na 4 osoby :
4 udka
70 dk. kapustki kiszonej, (najlepsza swojska)
3o dk. boczku wędzonego
przyprawy .
Na blaszkę do pieczenia, lub do naczynia żaroodpornego układamy plastry,pokrojonego nie za cienko boczku,następnie układamy kapustkę i na kapustkę udka wcześniej oprószone solą, pieprzem, Vegetką i ostrą papryką. wkładamy na godzinkę do piekarnika o temperaturze około 200 stopni. podajemy z gotowanymi ziemniaczkami, lub z frytkami.
polecam smacznego ............
Sam to robię, prosty przepis jak budowa cepa, ......................
doremi 2012-03-07
............. pycha ............ miłego dnia .............
emporio 2012-03-07
proste jak budowa cepa, pyszne jak niebo w gębie ;))
Smacznego.... i miłego dzionka
scorpio9 2012-03-11
Grzesiu,dzisiaj na obiad było Twoje danie-smakowało super,dzięki...:)
Proste i bardzo szybkie do zrobienia....zagości już w mojej kuchni na stałe...;)Pozdrawiam serdecznie....