tzw. kluski lub pyzy na parze, buchty czy jak kto woli:-)

tzw. kluski lub pyzy na parze, buchty czy jak kto woli:-)

czyli drożdżowe ciasto gotowane na parze - tu z nadzieniem owocowym

dodane na fotoforum:

pit69

pit69 2010-07-20

Wygląda smakowicie:)Pozdrawiam:)

lujaro4

lujaro4 2010-07-20

Wspomnienia z dzieciństwa - parzoki u nas.

liani

liani 2010-07-20

Uwielbiam buchty:))

kjaniec5

kjaniec5 2010-07-20

Mniam,mniam.
Ostatnio też robiłam z jagodami.Były pyszne:)

jaworr

jaworr 2010-07-21

u nas na Śląsku Cieszyńskim nazywamy gałuszki.....:)) smacznego...

lafii

lafii 2010-07-21

Basiu, nigdy nie jadłam tych kluch z nadzieniem.
U nas są to kluski na parze lub pampuchy, ale "puste w środku" ;)
Podaje się je z mięsem w sosie albo posypane owocami i polane słodką śmietaną.

(komentarze wyłączone)