Keczup z cukinii.

Keczup z cukinii.

1 i 1/2 kg cukinii ;zetrzeć na grubych oczkach tarki ,
1/2 kg cebuli pokroić drobno.
Posolić i odstawić na 6 godz. /osobno/. Nie odciskać. Po tym czasie połączyć składniki ,dodać 20 dag cukru /ja dałam 15/ ,gotować 20 min. Po tym czasie dodać 1 kg słodkiej papryki /zmielonej w maszynce do mięsa/ i 2 szt. papryki ostrej , trzy słoiczki przecieru pomidorowego ,ja dałam swój domowy przecier ,dodać 1 łyżeczkę pieprzu i 1 szkl. octu /ja dałam 1/2/. Pogotować 10 min. przełożyć do słoików i odwrócić dnem do góry na 5 min. Keczup jest bardzo łagodny ,ja trochę ''podostrzyłam''.

dodane na fotoforum:

mapu12

mapu12 2012-10-03

Ale jesteś dzielna!
Skonczył się wrzesień i wielkie zawirowania szkolne /tzw całościowa ewaluacja zewnętrzna, dawniej wizytacja kuratoryjna/. Mam wrażenie, że rok szkolny trwa już parę miesięcy...Koszmar. Takiej papierologii to nigdy nie było....
Ale mam już więcej czasu dla Kajpuśka:)

romta63

romta63 2012-10-03

Wpędzasz mnie w kompleksy tą pracowitoscią.Jestem pod wrażeniem!!!

malwi67

malwi67 2012-10-03

Takiego koeczupu to ja nie jadlam:))

stasia8

stasia8 2012-10-04

Ciekawy przepis można by wypróbować...mam jeszcze parę cukiń na działce...chociaż już mówiłam że więcej nic nie robię....

violinka

violinka 2012-10-05

keczupik pycha ale raczej gęsty sosik własnej roboty taki najlepszy pozdro

(komentarze wyłączone)