Papryka konserwowa z miodem.

Papryka konserwowa z miodem.

2,5 kg papryki.
Do każdego słoika włożyć ; 2 ząbki czosnku ,1 liść laurowy ,2 goździki ,2 ziarenka ziela ang. ,3 ziarenka pieprzu ,1/2 łyżeczki oliwy.
Zalewa ; 1 szkl. octu ,
5 szkl. wody ,
1/2 szkl. cukru ,
1/2 szkl. miodu ,
1 łyżeczka soli.
Wszystkie składniki połączyć i zagotować. Zalewę wystudzić. Paprykę poukładać w słoikach ,zalać zalewą i pasteryzować ok. 20 min.

dodane na fotoforum:

tesia32

tesia32 2012-09-07

Tereniu - jak zwykle ślinka mi cieknie!!!!!

malwi67

malwi67 2012-09-07

Oj Tereniu, pracowita babeczka z Ciebie.......ja narobilam tylko jablek i sliwki, a teraz czekam na grzybki i nic wiecej:)))))

violinka

violinka 2012-09-07

ależ smakowicie wygląda pychotka własnej roboty najlepsza miłego weekendu

vitaawe

vitaawe 2012-09-07

Melodia duszy to symbol
piękna i dobra ,
to wartość nieprzemijająca,
która jest w nas.
To naszego prawdziwego
wnętrza obraz ,
którego nigdy nie zatrze
nawet czas...

BAJKOWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

rycho2

rycho2 2012-09-07

to się napracowałaś Teresko, dziekuję za przepis Basia

irokez

irokez 2012-09-08

Mmmm,takiej jeszcze nie jadlam

stasia8

stasia8 2012-09-09

Pyszna ja robiłam ale bez miodu....

(komentarze wyłączone)