Ogórki po żydowsku.

Ogórki po żydowsku.

2 kg ogórków.
Do każdego słoika włożyć kilka kawałków ,selera ,pietruszki ,marchewki ,cebuli ,gałązkę kopru .kilka listków natki pietruszki i selera oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Zalewa ;1 szkl. octu ,5 szkl. wody ,2 łyżki soli ,1 szkl. cukru. Zagotować ,wystudzić. Ogórki przekroić na 4 cz.Pozostałe warzywa w słupki. Poukładać w słoikach ,zalać zalewą ,pasteryzować 3 min. Od rana praca wre. Pogoda sprzyja. Świeci słońce lecz nie ma upału. I takiego pogodnego miłego dnia życzę Ulubionym.

dodane na fotoforum:

mapu12

mapu12 2012-07-18

Jesteś WIELKA! Gratuluję takiej pracowitości! Życzymy końca GÓRKI a dla Baygelka -cmokasy!

stasia8

stasia8 2012-07-18

Coś podobny przepis mam ale jeszcze ich nie wypróbowałam...

zuza99

zuza99 2012-07-23

Ja wkladalam liscie selera tez dobre.
Pozdrawiam.

alasu

alasu 2012-07-23

Pychotka!!!!!
Ja jeszcze dodaję listek wiśni i winogrona,notomiast selera malutko.

(komentarze wyłączone)