SKUBANIEC

SKUBANIEC

4,5 szkl. mąki,1,5 kostki margaryny, 5 łyżek śmietany,5-6 żółtek,1 szkl. cukru,3 łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżki kakao
dowolne owoce(np; agrest ,czarna porzeczka i czerwona)Zagnieśc kruche ciasto i podzielic na 4 części(jedna większa na spód blachy i trzy małe części(do jednej dodac kakao)
Piana: 5-6 białek, 0,5 szkl. cukru, 1 budyń waniliowy.Ubic białka na sztywno z cukrem dodac budyn,lekko wymieszac.
Na blaszkę wyłoży większą cześc ciasta posmarowac cienko dżemem porzeczkowym , wyłożyc owoce. Na to poskubac ciasto ciemne.Wylac pianę i poskubac na wierzch ciemne i jasne ciasto..Piec 45min w 180 st.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

babcia1

babcia1 2016-08-16

no już sobie wyobrażam jaka pychota!!

dodaj komentarz

kolejne >