BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO

BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO

Masa serkowo-brzoskwiniowa:
3 serki homogenizowane waniliowe (3 x150 dag)1 galaretka cytrynowa,puszka brzoskwiń w syropie.
Masa śmietankowa:3,5 łyżki żelatyny,900 g śmietany 30%,4 łyżki cukru pudru
Ponadto:1 galaretka pomarańczowa,biszkopty

Na dnie dużej tortownicy rozłożyć biszkopty.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Tężejącą galaretkę wymieszać z serkami homogenizowanymi. Połowę brzoskwiń w puszcze pokroić w kostkę, dodać do masy serowej i wymieszać. Gotową masę wyłożyć na biszkopty. Odstawić do lodówki na ok. 20 minut.
W ½ szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, następnie dodać żelatynę. Wymieszać i powstałą masę wylać na masę serową. Odstawić do lodówki na ok. 20 minut.
Na masie śmietankowej rozłożyć pokrojone w plastry pozostałe brzoskwinie.
W 2 szklankach gorącego soku z brzoskwiń (jeżeli będzie go mniej, to należy uzupełnić wodą) rozpuścić galaretkę pomarańczową. Ostudzić i tężejącą galaretką zalać brzoskwinie. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.

lordand

lordand 2016-12-21

...dobre...
...bardzo dobre...:)))

dodaj komentarz

kolejne >