dorodne kalarepki

dorodne kalarepki

emmi1

emmi1 2013-08-13

i jak pięknie wygladają :)

jokam

jokam 2013-08-13

fajny kolor :))

maria57

maria57 2013-08-13

oooo, można zrobić faszerowane
obcina się duże liście
te malutkie zostawia i ścina się razem z pokrywką
resztę obiera się, potem środek należy wydrążyć (powstaną duże wiórki, których się nie wyrzuca a wkłada na dno garnka;
wydrążone kalarepki wypełnia się mielonym mięskiem przyprawionym jak na kotlety mielone) całość nakrywa się kalarepkową pokrywką, układa się w naczyniu np żaroodpornym, luki pomiędzy kalarepkami uzupełnia się wiórkami wydłubanymi z wnętrza kalarepek. Posypuje sporą ilością kopru, trochę posolić i podlać ciut jakiegoś wywaru. Przykryć pokrywą i do piekarnika na jakieś 40 min. Wszystko się razem pięknie poddusi i przejdzie smakami. Można na końcu zdjąć pokrywę i lekko odparować, a nawet trochę przyrumienić.To jest pychota!!! Do tego ziemniaki z koprem i.....zajadaj się
Smacznego

dodaj komentarz

kolejne >