pierwszy raz spotkałam białego bakłażana

pierwszy raz spotkałam białego bakłażana

czy ktoś jakiś super przepis może zna?

dodane na fotoforum:

life22

life22 2013-06-10

pierwszy razy widze na oczy

maria57

maria57 2013-06-10

Dzisiaj w TV oglądałam program, w którym gotująca prezenterka obalała mit, ze bakłażany się soli po przekrojeniu na plastry, następnie spłukuje pod wodą i osusza.
Bakłażan solony i spłukany smakuje dokładnie tak samo, jak bez tego zabiegu. Dodatkowo usłyszałam, że nie trzeba obierać bakłażana- po podduszeniu skórka staje się miękka i jadalna

jokam

jokam 2013-06-10

o kurcze! no nie wiem...

kania6

kania6 2013-06-10

kroje w talarki i panieruje jak schabowe
a białe są na początku ,potem ciemnieją
lekko podsuszone nie trzeba obierać opłukać i przygotowywać

lila08

lila08 2013-06-10

białego jeszcze nie widziałam...a tak w ogóle to kroję wzdłuż na 1cm plastry,posypuję solą,pieprzem ,pomiędzy wkładam pomidora ,paseczki szynki ,ser żółty i zapiekam w naczyniu żaroodpornym ...a kiedyś słyszałam ,że trzeba po przekrojeniu posolić,następnie spłukać :( nic takiego nie robię...

oldmax

oldmax 2013-06-10

Białego bakłażana jeszcze nie widziałem. :)
Pewnie smakuje tak samo jak zwykły bakłażan czyli "Psianka podłużna" inaczej oberżyna. :)))
Proponuję zrobić je tak:
http://kulinarni.info.pl/przepisy/bakc581ac5bban-z-tuluzy-ala-calisia.html

kroppka

kroppka 2013-06-10

albinos :)

teresa9

teresa9 2013-06-11

Jedno z nielicznych warzyw, których nie lubię

emmi1

emmi1 2013-06-11

Ja też :) A jak w smaku?

lidia23

lidia23 2013-06-11

ja też pierwszy raz widzę:)
radosnego wtorku życzę!
pozdrawiam!

margoll

margoll 2013-06-16

Nigdy takiego nie widziałam:)

dodaj komentarz

kolejne >