moje dzisiejsze drugie śniadanie

moje dzisiejsze drugie śniadanie

Przepis zaproponowany przez Panią Agnieszkę Kręglicką w Wysokich Obcasach z 06 06 2009r.
Pak choi z boczkiem i fasolą
1 pak choi
100 g wędzonego boczku
3 łyżki oliwy
3 posiekane ząbki czosnku
kieliszek białego wina
2 szklanki ugotowanej białej fasoli jaś (lub z puszki) - ja dałam 1/3 puszki fasoli
tymianek, sól, pieprz

Boczek i pak choi pokrój w paseczki. Rozgrzej oliwę na patelni, wysmaż boczek, aż się zrumieni, zdejmij. Na tłuszczu usmaż kapustę z czosnkiem, dopraw tymiankiem, solą, pieprzem. Dodaj fasolę i wlej wino, zagotuj, odparuj. Wymieszaj z boczkiem. Można podawać jako samodzielne danie lub dodatek np. do pieczonej ryby.

emmi1

emmi1 2012-05-16

ooo! zapowiada się coś pysznego :D
dzień dobry

ewulka

ewulka 2012-05-16

lubię fasolę i boczek więc zainteresował mni ten przepis:)

jokam

jokam 2012-05-16

o jeja, jakie to musi być dobre......!!

piatal

piatal 2012-05-16

ja,,często pierwszego nieraz nie mam,,hehehe Smacznego,,,

joanna1

joanna1 2013-07-18

to lubię:-)

dodaj komentarz

kolejne >