Zapraszam na pyszny, świeży chlebuś
chleb z automatu, program: chleb z pełnego przemiału
wychodzi ok. 700 gr chleba
500 gr mąki pszennej wiejskiej
4 łyżki pokruszonych ziaren zielonego pieprzu
1 łyżka słodkiej zmielonej papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
300 ml wody
1 opakowanie drożdży piekarskich (suchych)
2 łyżki cukru
1,5 łyżeczki soli
do formy do pieczenia wlać wodę i oliwę, dodać sól, cukier, paprykę, pieprz, a następnie mąkę i drożdże. Wybrać program (u mnie normalny) i stopień zrumienienia skórki.
przepis pochodzi z książki Y. Cadiou & C. Hingrant, Ch. Cousin, S. de Marin „Domowy chleb” wydawnictwo: Świat Książki
annorl1 2012-03-31
kurcze, takiego chleba jeszcze nie piekłam z pieprzem i papryką, muszę wypróbować :)
a wygląda bardzo apetycznie