slimakowe potfory

slimakowe potfory

beatka1

beatka1 2010-05-06

u mnie coś za dużo ich jest w ogródku:)

bonga

bonga 2010-05-06

karna kolonia ślimacza

cypryjka

cypryjka 2010-05-06

jak ja ich nie lubie...........................

bozena8

bozena8 2010-05-07

Ślimaki z orzechami i czosnkiem
Składniki:
20 ślimaków wyjętych z muszli
20 muszli
1 jajko
4 posiekane żabki czosnku
5 posiekanych drobno orzechów laskowych
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso ślimaków drobno pokroić. W rondlu rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, zeszklić, dodać orzechy, pietruszkę i pokrojone ślimaki i dusić razem przez kilka minut. Tak przygotowane mięso schłodzić, przyprawić i wymieszać dokładnie z jajkiem. Wymyte i wyparzone skorupki napełnić farszem i zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C. Podawać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

atentom

atentom 2010-05-07

o mato wole glodowac..... hehe

dodaj komentarz

kolejne >