Grecka musaka w wersji wegetariańskiej.

Grecka musaka w wersji wegetariańskiej.

Dzisiejszy obiadek;)

Wyszła bardzo smaczna. Dodatkowo zrobiłam do niej sos czosnkowy.

Warstwy:
Ugotowane ziemniaki, pokrojone w plastry
Grillowane plastry bakłażanów
Pomidory z puszki z podsmażoną cebulką i czosnkiem oraz ziołami oregano i bazylią oraz doprawione solą i pieprzem,
Sos beszamelowy z odrobiną cynamonu,
Starty żółty ser
Wszystko zapiekamy przez pół godziny pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym, na ostatnie 5 minut odkrywamy musakę, żeby ser się trochę przypiekł;)

choco13

choco13 2020-10-04

Pysznie wyglada , uwielbiam :)

anad60

anad60 2020-10-04

Wygląda wspaniale i na pewno pyszna była *;*

milka69

milka69 2020-10-04

Pysznie!

ssstu6

ssstu6 2020-10-05

osz Ty,ale mi narobiłaś smaka !!!!!! ; ))

krychan

krychan 2020-10-09

Bardzo lubie ..i robie na rozne sposoby , tez z makaronem.
Te kulinarne wspomnienia z Grecji tez u mnie pozostaly ...

dodaj komentarz

kolejne >