Rafaello.

Rafaello.

Przed chwilą zrobiony. Teraz do lodówki, a jutro degustacja:)

Podaję przepis:

Składniki:
Upieczony biszkopt ( nie podaję przepisu na biszkopt, bo każdy ma swój wypróbowany)
Likier kokosowy do nasączenia biszkoptu
400 ml śmietanki kremówki (30%)
2 serki mascarpone
300 g wiórków kokosowych
1 opakowanie krakersów
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
Prażone migdały

Krem: Ubić śmietanę „na sztywno”, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie serki i dalej ubijać. Na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać delikatnie łyżką.

Biszkopt przekroić wzdłuż, nasączyć likierem kokosowym, na dolną warstwę nałożyć krem, następnie krakersy, krem i drugi biszkopt. Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę kremu, posypać prażonymi migdałami.
Schłodzić w lodówce.

kopytka

kopytka 2015-08-28

Widzę że jest sporo i mam nadzieję że kawałek mi zostanie...

evita

evita 2015-08-28

Pyszności...
Spokojnej nocy... Dobranoc... :)

sciema

sciema 2015-08-28

Ja bym nie wytrzymała jak bym nie spróbowała od razu:)

niusia1

niusia1 2015-08-28

tu takie pyszności a ja tylko zwykle maślankowe znowu upiekłam;

anad60

anad60 2015-08-29

ale CIACHO....to ja do kawusi poproszę kawałeczek
na spodeczek......Pozdrawiam :)

ewci1

ewci1 2015-08-29

Wspaniale ciacho :))jestem ciekawa smaku ..ja mam troche inny przepis nie ma w nim serka mascarpone ,ale dodaje rozpuszczona biala czekolade ...tez musze kiedys zrobic:)

ewaiza

ewaiza 2015-08-29

uwielbiam te ciasto

jmania

jmania 2015-08-29

Wielkie dzięki za przepis

lanta21

lanta21 2018-03-15

super

dodaj komentarz

kolejne >