Ciasto kawowe z likierem.
Przepis:
1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mąki
0,5 szklanki oleju
1 szklanka likieru kawowego
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olejek cytrynowy
cukier waniliowy
3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej w granulkach
Jajka ubić z cukrem , a następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem. Na końcu dodać kawę i delikatnie wymieszać łyżką.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.
Na wierzch polać polewą z czekolady kawowej.
anad60 2014-04-05
Olu ale piękne to ciasto...mniam
kurcze ja nie mam w domu Likieru
chyba będę musiała kupić...dzisiaj ciasta
na procentach...jest tez babka na szampanie
wzięłam sobie przepis bo łatwy i szybki...
Pozdrawiam i smacznego życzę :))