Ciasto kawowe w przekroju.

Ciasto kawowe w przekroju.

Ciasto kawowe z likierem.

Przepis:

1 szklanka cukru pudru
2 szklanki mąki
0,5 szklanki oleju
1 szklanka likieru kawowego
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olejek cytrynowy
cukier waniliowy
3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej w granulkach

Jajka ubić z cukrem , a następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem. Na końcu dodać kawę i delikatnie wymieszać łyżką.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.

Na wierzch polać polewą z czekolady kawowej.

jola09

jola09 2014-04-05

PYCHA

anad60

anad60 2014-04-05

Olu ale piękne to ciasto...mniam
kurcze ja nie mam w domu Likieru
chyba będę musiała kupić...dzisiaj ciasta
na procentach...jest tez babka na szampanie
wzięłam sobie przepis bo łatwy i szybki...
Pozdrawiam i smacznego życzę :))

anad60

anad60 2014-04-05

re; przepis na Babkę jest u *alaaa72*

ewaiza

ewaiza 2014-04-05

wyglada pieknie

lila08

lila08 2014-04-06

Olu,pyszności ale ja tylko popatrzę ...

lanta21

lanta21 2018-03-15

superowe

dodaj komentarz

kolejne >