Kapuśnica.

Kapuśnica.

Tę zupkę tak nazywamy u nas w rodzinie. Gotowała ją moja babcia, gotuje mama, a teraz również gotuję i ja. Wszyscy ją uwielbiamy. Choć jest to zupa, którą gotujemy zawsze na Wigilię, w ciągu roku również ją robię, bo bardzo ją lubimy.
Przepis:
Gotujemy wywar z warzyw, grzybów suszonych, dokładamy jedną łyżkę masła. Gotujemy dość długo, tak, żeby grzybki były miękkie. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną. Po około 1/2 godziny odlewamy całą wodę z kapusty i dolewamy ją do naszej zupy. Zupę zaprawiamy śmietaną. Zupa ma smak kwaśnej grzybowej. Podajemy z makaronem. Jest po prostu pyszna. Polecam:)

anet36

anet36 2013-04-20

Dzięki za przepis ,na pewno ją zrobię,pysznie wygląda,pozdrawiam

lila08

lila08 2013-04-20

ooo...dla mnie to coś nowego,warto wypróbować ...

anetka

anetka 2013-04-20

wyglada swietnie

yanisia

yanisia 2013-04-20

Tez muszę spróbować...:) a kapustę na łazanki można bo tylko wodę z kapusty dodajemy do zupki? Pozdrawiam.

alisha

alisha 2013-04-20

Ja też wypróbuję

marcz89

marcz89 2013-04-20

moja ulubiona!:)

zuza99

zuza99 2013-04-21

Nie slyszalam o takiej zupie ,mysle ze napewno pyszna ale ja nie mam juz grzybkow??
Pozdrawiam.

pinecha

pinecha 2014-03-17

... przepis, ląduje w ulubionych ;-)

ki32liy

ki32liy 2015-02-18

oh udało mi się znaleźć wreszcie przepis :))

dodaj komentarz

kolejne >