Jeszcze ciepła babeczka cytrynowa.
Babka włoska – cytrynowa
Składniki :
1,5 szklanki mąki
20 dkg masła
6 żółtek
Piana z 6 białek
2 łyżki octu
6 łyżek oliwy
1 szklanka cukru
1 cytryna – sok + otarta skórka
4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
Ubić żółtka z cukrem i masłem , dodać pozostałe składniki , na końcu delikatnie wymieszać masę z pianą z białek. Piec około 50 minut.
Smacznego
kot54 2013-04-06
cieplutka i pięknie apetyczna...ech *;*
evita 2013-04-07
Witaj Olu... pyszna babeczka...
słonecznej niedzieli życzę... pozdrowienia ślę... :)
rakel1 2013-04-07
właśnie zrobiłam do niej kawkę, dziękuję :)
rakel1 2013-04-08
dziękuję za odwiedziny w mojej galerii, Pozdrawiam :)
trels 2013-04-08
pięknie wygląda :))
oliwkaa 2013-04-08
re:
dziękuje za życzenia :0)
Babka pyszna !!!