Murzynek -odświeżyłam stary przepis

Murzynek -odświeżyłam stary przepis

jeszcze polewa z gorzką czekoladą i mniam pycha .

To były czasy jak się piekło murzynki,karpatki czy serniki z normalnego twarogu bez chemii i dodatków (zagęszczacze, mączki a nawet jakieś białka jajek,które ostatnio znalazłam w wiaderku z twarogiem)

Bez żadnego modnego wymyślania mąki kasztanowe,ryżowe czy kukurydziane pfu.
Olej kokosowy przereklamowany, przyznam sama zamawiałam słoiki rzekomo zdrowego tłuszczu, choć żadne badania naukowe tego nie potwierdziły.Już słyszałam że nie powinno na nim sie smażyć,nawet że jest szkodliwy dla zdrowia.
wszystko jest to marketing,reklama osób publicznych i oczywiście idą za tym duże pieniądze.

lila08

lila08 2018-01-14

z tym wydziwianiem to popieram ,na wszystko co niezdrowe jest moda :(
najlepsze takie proste przepisy :)

isia222

isia222 2018-01-14

właśnie! przepis prosty, ciasto zawsze wychodzi i smakuje super

babcia1

babcia1 2018-01-14

Oj tak Asiu i tu się całkowicie zgadzam coraz to nowe wymyślania teraz nawet wyczytałam że komuś nie pasują ziemniaki bo szkodliwe ..

a najlepsze te dawne ciasta !!

wiolusk

wiolusk 2018-01-14

Popieram , najlepsze są stare przepisy, też ostatnio piekłam pleśniaka i był pyszny

megii13

megii13 2018-03-04

Mój ulubiony z Wielunia to jest naturalny i pyszny ser)) polecam do serniczka i na kanapkę.

dodaj komentarz

kolejne >