zostało ugotować
polać skraweczkami i cebulką
i podać na obiadek :)
Kartacze
3 kg -ziemniaki starte i odciśnięte ,
1-kg ziemniaki ugotowane,
3 jajka ,
mąka ziemniaczana ,sól.
farsz - mięso jak na mielone (ja daje zamiast cebuli czosnek )
wkspio 2011-09-18
pewnie że zabiorę , ale po obiedzie :) u Ciebie :)
wkspio 2011-09-18
nigdy nie jadłem, takich prawdziwych kartaczy ... pewnie są pyszne :)
kiki139 2011-09-18
Też nigdy tego nie jadłam,jak już będą gotowe to pokaż w przekroju :)
Pozdrawiam.
kot54 2011-09-18
Asiu DZIĘKI za przepis....:))
maxmen 2011-09-18
To mi wygląda na CEPELINY...:)))
Kartacze są prawie takie same ale okrągłe... :)))
maxmen 2011-09-18
Właściwie kartacze i cepeliny to ta sama potrawa... różni je tylko kształt... kartacz to (pocisk który był okrągły) a cepelin to jest statek powietrzny napełniony helem ma kształt cygara... stąd te nazwy. :)))
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kartacz_%28potrawa%29
lila08 2011-09-18
robię trochę inaczej...tzn.w innych proporcjach,Twoje zapewne też pyszne:)))
u nas to też kartacze albo kluchy ziemniaczane ...
evita 2011-09-18
Jest przepisik, jadłam z mięsem ugotowanym w całości nastęnie zmielonym i doprawionym, były pyszne...