Polecam do wszystkiego ryby,kanapek itd ...:)

Polecam do wszystkiego ryby,kanapek itd ...:)

Sos tatarski
3 kg pomidorów sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę .
1 kg cebuli pokroić w talarki
1 puszkę ananasa pokroić w kostkę
1 puszka kukurydzy
1 paprykę czerwoną pokroić w kostkę
1 łyżka przyprawy curry
1 łyżka pieprzu naturalnego
1/2 łyżki czosnku
2 łyżki soli, 3 szklanki cukru, 1 szklanka octu,
1 łyżka vegety,2 łyżki papryki słodkiej
Cebulę i pomidory gotujemy godzinę ,dodać pozostałe
składniki i gotujemy jeszcze pół godziny.
Na koniec dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej
i 1 łyżkę mąki pszennej.
Wkładamy gorące do słoików. Nie wekować.

gabry

gabry 2011-07-29

A TY pichcisz i pichcisz;) pozdrawiam Asiu:)

kot54

kot54 2011-07-29

Dobry będzie....mniam...Pozdrawiam :)

salma45

salma45 2011-07-29

pozdrawiam Asiu w deszczowy wieczór,, u Ciebie jak zwykle same pyszności...... :)))

malako

malako 2011-07-29

robiłam takie Asiu , dla mnie bardzo smaczne ja używam do pizzy:))

ewa04

ewa04 2011-07-29

A czy ten sos Asiu to inaczej sos słodko-kwaśny??,Robiłam podobny i jestem ciekawa czy figuruje też pod taką nazwą czy się raczej różni??

betaww

betaww 2011-07-29

Ale to chyba nie jest na zimę....tylko na "teraz" do zjedzenia........
Pozdrawiam serdecznie....***

tenia45

tenia45 2011-07-29

Pracowita Aska znowu cos mieszała...pyszny sosik.
★ Księżyc, chmurki, drzewa,Liście, trawa,ja i nawet mewa,
Życzą Ci dzisiaj na noc Po prostu dobranoc.★

kryska

kryska 2011-07-29

a właśnie można to tak zawekować jak Ty Asiu i przechowywać na zimę ??

kryska

kryska 2011-07-29

a tak jeszcze spytam z tych składników co tu podane ile tak mniej więcej słoiczków wychodzi

maxmen

maxmen 2011-07-29

Sos tatarski???
Hahaha... dziwne... :)
To raczej rodzaj ketchupu...:)))

ireneus

ireneus 2011-07-30

Pozdrawiam miłego pogodnego dnia życzę.

babka50

babka50 2011-07-30

No to sie narobilas pracus z Ciebie .................

arenia

arenia 2011-07-30

Spiżarka się zapełnia ... to są zdrowe cuda natury ... (*__*))) pozdrawiam serdecznie

pomoria

pomoria 2011-07-30

ale myslę, ze zapieczenie w piekarniku (bo ja zapiekam) by nie zaszkodziło....bałabym się nie pasteryzować...

aguta11

aguta11 2011-07-30

wyglada smakowicie...u mnie sos tatarski jest zupełnie inny...na bazie majonezu,z ogorkiem,z pieczarkami...pozdrawiam serdecznie:)

jolenka

jolenka 2013-09-17

czy aby napewno 3 szklanki cukru?

dodaj komentarz

kolejne >