Składniki
cukier waniliowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
masło lub Kasia 2 łyżki
rum 0,75 szklanki
herbatniki szkolne 3 opakowania
cukier puder 1 łyżka
śmietana 30% 500 ml
masło 1 kostka
cukier kryształ 4 łyżki
mleko 0,5 L
biszkopt z 6 jajek z dodatkiem 0,5 szkl. suchego maku upieczony w formie 25x35 cm 1 szt
biszkopt z 6 jajek upieczony w formie 25x35 cm 1 szt
budyń śmietankowy 1 opakowanie
Sposób przyrządzenia
Masa budyniowa:
Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń.
Masa śmietanowa:
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier. Na końcu połączyć z tężejącą galaretką.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt jasny - masa śmietanowa - biszkopt z makiem - masa budyniowa - herbatniki nasączone rumem - polewa.
dodane na fotoforum: