ròza drozdzowa:)

ròza drozdzowa:)

CIASTO 1 cytryna(skorka) ,20 gr cukru, 150 gr mleka, 25gr drozdzy,3 zoltka, 30 gr oleju z oliwek mozna tez normalnego,350 gr maki,szczypta soli .MASA 100 gr masla,100 cukru Ze skaldnikow wyrobic ciasto drozdzowe i rozwalkowac na cienki prostokat na papierze do pieczenia .Utrzec maslo z cukrem na jednolita mase i wysmarowac ciasto,nastepnie zawninac jak na rolade,ciasto pociac na krazki 4 centymetrowe i ukladac na okraglej blaszce oczywiscie natluszczonej i posypanej maka:) Krazki nie moga byc za blisko siebie bo oczywiscie ciasto bedzie roslo :)Ciato pozostawic do wyrosniecia przez okolo godzinke ,przed wlozeniem do piekarnika posypac cukrem, piec w nagrzanym piekarniku 180° przez 30-40 minut :)Buon appetito :)smacznego:)

devilka

devilka 2011-10-08

omg,jakie cudo:)

claud18

claud18 2011-10-31

Uwielbiam drożdżowe w każdej postaci! :)) Pyszniutkie. Jeżeli można to baardzo proszę o przepis :)

Pozdrawiam :)

dodaj komentarz

kolejne >