Zagadka

Zagadka

Zrobiłam wielką miskę farszu na pierogi i krokiety:)
Dałam ugotowaną kiszoną kapustę, grzybki suszone, przesmażoną cebulkę i czosnek, sól i pieprz i jeszcze coś. Zgadnijcie jaki jest główny składnik farszu? :))Powiem że ten farsz wyszedł wyśmienity:)
https://kuchniaanulki.blogspot.com/

dodane na fotoforum:

marttom

marttom 2016-03-02

mięso mielone?

slonko3

slonko3 2016-03-02

wątróbka ?

slonko3

slonko3 2016-03-02

kaszanka ?

yola50

yola50 2016-03-02

soczewica

yola50

yola50 2016-03-02

kasza jaglana

anulkaz

anulkaz 2016-03-02

Coraz bliżej, ale nie:))

stor55

stor55 2016-03-02

płucka ?

babcia1

babcia1 2016-03-02

Kasza Gryczana?

alisha

alisha 2016-03-02

Kasza gryczana?

alik61

alik61 2016-03-02

fasola?

krycha2

krycha2 2016-03-02

kasza gryczana..

wiolusk

wiolusk 2016-03-02

Kasza gryczana..

yola50

yola50 2016-03-02

Kasza gryczana

reni2

reni2 2016-03-02

kasza gryczana?

anad60

anad60 2016-03-02

Aniu myślę i myślę i wymyślić nie mogę :(
pisz co tam dałaś...bo pęknę z ciekawości !!!
wygląda apetycznie i to bardzo !!!

anad60

anad60 2016-03-02

a może to kasza gryczana prażona ?

rybka10

rybka10 2016-03-02

GRYCZANA

pantoja

pantoja 2016-03-02

Mnie to wygląda na kaszę gryczaną. Może być szpinak ale nie ma nic zielonego. Obstawiam gryczaną:)

pantoja

pantoja 2016-03-02

Np.Gołąbki nadziane kaszą gryczaną i grzybkami są pyszne. Cebulka powinna być zrumieniona:)

Ta micha wygląda apetycznie!

yanisia

yanisia 2016-03-02

Płucka? Pozdrowka.

zoltar

zoltar 2016-03-02

Kasza gryczana?

kris13

kris13 2016-03-02

Podroby...albo kasza gryczana może?

ewik1

ewik1 2016-03-02

kasza gryczana,pieczarki?

anulkaz

anulkaz 2016-03-02

Dudki wieprzowe, czyli płucka:)

alisha

alisha 2016-03-02

W życiu bym nie zgadła

pantoja

pantoja 2016-03-02

To ja nie chcę. One się tak dziwnie trzęsą. Może kiedyś jadłam i chwaliłam. Mama nie mówiła co wtyka do pierogów a Tato lubił podroby. Pewnie nam przemyciła roztrzęsione płucka:)

anulkaz

anulkaz 2016-03-02

re: Pantoja nic się nie trzęsie:) Pamiętam z dzieciństwa jak moja babcia kupowała takie dudki i gotowała.Kroiła w kosteczkę i robiła biały barszczyk z dudkami i to było pyszne.Mój farsz też jest pyszny:)

kris13

kris13 2016-03-02

..a ja pisałam komentarz jako 5 osoba że podroby albo kasza gryczana i...co się stało,że nie ma mojego komentarza..?

anulkaz

anulkaz 2016-03-02

re:Kris jest Twój komentarz:)

kris13

kris13 2016-03-02

Dobrze, Anulko...bo pisałam dziś na Onecie komentarz i usunęli mi więc myślałam,że tu też. Pozdrowionka :))

ewaiza

ewaiza 2016-03-03

Kasza gryczana

jmania

jmania 2016-03-03

Moja mama do pierogów lub pyzów zawsze dawała podroby i wszyscy co jedli zawsze się zachwycali smakiem, nie mogli uwierzyć że to z plucek i serduszka wieprzowego; pycha

dosiak

dosiak 2016-03-03

O rany, przypomniał mi sie barszczyk z dudkami z dzieciństwa...płucka były z podrobów najlepsze....wieki całe już tego nie jadłam, ale zatęskniłam za tym smakiem....pozdrawiam :)

lila08

lila08 2016-03-03

uwielbiam płucka ,:) pyszny farsz ...

dodaj komentarz

kolejne >