Zapraszam na mojego bloga kulinarnego.
https://kuchniaanulki.blogspot.com/
1 kg kiszonej kapusty
1 duża cebula
1 duża marchewka
400 gram piersi z kurczaka
500 gram kiełbasy drobiowej
4 łyżki oleju
kilka suszonych grzybków lub pieczarek
4 kulki ziela angielskiego
1 łyżka majeranku
opcjonalnie kilka suszonych śliwek
2 liście laurowe
Mięsko drobiowe i kiełbasę,drobno pokroić.Przesmażyć na oleju z pokrojoną cebulą i startą marchewką.
Dodać liście, przyprawy, grzybki.Kapustę kiszoną posiekać nożem, ja kapusty nie płuczę, uwielbiam kwaskową.
Kapustę wrzucić do większego garnka, dodać przesmażone składniki, zalać wodą.Doprawić łyżeczką cukru, gotować aż wszystko będzie miękkie i woda wyparuje.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
krycha2 2015-09-21
W zeszłym tygodniu gotowałam taki bigos...wczoraj skończyliśmy na obiadek...lekki i smaczny..
ewaiza 2015-09-21
smaczny bigosik sama bym zjadla :-)
podoba mi sie Twoj blog kulinarny , wspaniala strona i kolory takie piekne tylko podziwiac
drelich 2015-09-22
często robię bigos na mięsie i wędlinie drobiowej jest smaczny i mniej kaloryczny... pozdrawiam :))
lucilla 2015-09-22
Brawo...brawo... nareszcie ktoś podał prosty i na pewno smaczny
bigos ...z połowy składników zaraz zrobię.dziekuję