Zrobiłam pierwszy raz, przepis dostałam od koleżanki, teraz już na stałe zagości w moim domu:)
1/2 kg czerwonych winogron
1 puszka czerwonej fasoli
2 puszka kukurydzy
1/2 szt. pora(biała część)
20 dag żółtego sera
30 dag szynki prasowanej
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól,pieprz
opcjonalnie 1 saszetka ugotowanego ryżu 100 gram.
Umyte winogrono, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki, kukurydzę i fasolę przepłukać na sitku wodą i dokładnie, odsączyć.
Szynkę,pora i żółty ser,pokroić w kostkę,dodać pokrojony szczypiorek.Wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem, schłodzić w lodówce.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
estee 2015-05-11
Wygląda bardzo apetycznie, wypróbuję ..
Pozdrawiam serdecznie Anulko :)
anita591 2015-05-11
Dziś w moim ogrodzie kwitną wonne bzy
Bratków konwalii barwne korowody ja pozdrowienia śle