Udko z patelni,fasolka szparagowa polana masłem i przesmażoną bułką tartą, sałata lodowa z pomidorem, szczypiorkiem i sosem winegret:)
4 udka z kurczaka
sól
pieprz
przyprawa staropolska do drobiu
czosnek granulowany
masło klarowane do smażenia
1/2 szklanki wody
Udka umyć i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym,przyprawą staropolską i odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
Masło klarowane rozgrzać na patelni, obsmażyć udka po obydwóch stronach na złoty kolor.Ułożyć ścisło na patelni, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć pokrywką i dusić na bardzo małym ogniu, aż udka będą miękkie.
Smacznego:)
dodane na fotoforum:
anad60 2015-05-05
pyszny zestaw....już drugi obiad z serii
co bardzo lubię.....u Ciebie fasolka
drugi u Doroty,szparagi...
Smacznego życzę :)