Obiadek

Obiadek

Udko z patelni,fasolka szparagowa polana masłem i przesmażoną bułką tartą, sałata lodowa z pomidorem, szczypiorkiem i sosem winegret:)

4 udka z kurczaka
sól
pieprz
przyprawa staropolska do drobiu
czosnek granulowany
masło klarowane do smażenia
1/2 szklanki wody


Udka umyć i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym,przyprawą staropolską i odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
Masło klarowane rozgrzać na patelni, obsmażyć udka po obydwóch stronach na złoty kolor.Ułożyć ścisło na patelni, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć pokrywką i dusić na bardzo małym ogniu, aż udka będą miękkie.
Smacznego:)

dodane na fotoforum:

kris13

kris13 2015-05-05

..na miniaturce fasolka wygląda jak szparagi_zjadłoby się ;):))

anad60

anad60 2015-05-05

pyszny zestaw....już drugi obiad z serii
co bardzo lubię.....u Ciebie fasolka
drugi u Doroty,szparagi...
Smacznego życzę :)

xaviera

xaviera 2015-05-05

pycha !!!

choco13

choco13 2015-05-05

Pyszniutko:-)

halinag

halinag 2015-05-05

jak Ty pysznie gotujesz...pozdrawiam:)

alik61

alik61 2015-05-05

bardzo dobrutkie:)

astra40

astra40 2015-05-05

Ale smakołyki:)

evita

evita 2015-05-05

Ja na fasolkę rzucę się... :)

ewab1

ewab1 2015-05-05

Uwielbiam fasolkę :)

slawa1

slawa1 2015-05-05

Ale mam ochotę na fasolkę.

lila08

lila08 2015-05-05

w pierwszej chwili pomyślałam ,że to szparagi;0

dodaj komentarz

kolejne >