Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Doskonała pasta z wędzonej makreli, najlepiej smakuje na pieczywie posmarowanym cienko masełkiem, polecam.


2 duże wędzone makrele

4 średnie cebule cukrowe

sól, pieprz

oliwa z oliwek

oliwki do przybrania

Makrele obrać i usunąć ości, drobniutko pokroić.Dodać drobno posiekaną cebulę cukrową. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz wymieszać.



Przełożyć do salaterki, udekorować oliwkami i odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

anita591

anita591 2013-02-13

Serdecznie Miło
Pozdrawiam
Życzę pięknego ciepłego
POPOŁUDNIA
Buziaczki zostawiam.;

ar2rek

ar2rek 2013-02-13

re:dlatego wrzuciłem wegetariańską:)))

Pozdrawiam,Anulko!!!

iwanka1

iwanka1 2013-02-13

Lubie takie salatki.
Pozdrawiam:)

krycha2

krycha2 2013-02-13

Robię taką pastę dodając zieloną pietruchę lub koper i pokrojone drobno jaja ugotowane na twardo...........pycha..........

wrobel3

wrobel3 2013-02-13

Pyszne jedzonko ANIU...,a ja mam dziś rybkę smażoną,ziemniaczki i surówkę z kisz.kapusty~~``~~``~~pozdrawiam

slawa1

slawa1 2013-02-13

Ja do makreli dodaję jajka i majonez i starannie rozgniatam,na kanapce posypuję drobno pokrojonym ogórkiem kiszonym.
Twoja zdrowsza:)Pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >