Rogaliki francuskie z farszem pieczarkowo - jajeczno szczypiorko

Rogaliki francuskie z farszem pieczarkowo - jajeczno szczypiorko

Składniki

2 opakowania ciasta francuskiego

1/2 kg pieczarek

1 pęczek szczypiorku

2 jajka ugotowane na twardo

sól, pieprz

1 łyżka masła roślinnego

1 jajko do posmarowania rogalików

Ciasto francuskie rozwijamy , przykładamy salaterkę i wycinamy radełkiem do ciastek koło. Następnie kroimy na osiem trójkątów, na każdą szerszą częśc kładziemy po trochu farszu i zwijamy rogaliki.

Smarujemy każdy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w 200 st C około 15 min, aż ładnie się zrumienią.

Wykonanie farszu:

Pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. podsmażamy 10 min na maśle, aż wyparuje cała woda i pieczarki będą suche. Ugotowane jajka na twardo, rozgniatamy widelcem i dodajemy do pieczarek, następnie dodajemy posiekany szczypiorek ,doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Doskonały dodatek, do czerwonego czystego barszczyku.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2012-06-28

Z czrwonym barszczykiem to raj dla podniebienia... :)))

jerry61

jerry61 2012-06-28

robiłem z grzybami leśnymi,najlepsze z kurkami.Miłego dnia

violinka

violinka 2012-06-28

bajeczneeeeeeee pozdro

kot54

kot54 2012-06-28

Bardzo apetyczne....(*;*)

tabea

tabea 2012-06-28

Uuuuuu,cos dla mnie.... ;-)

grejsia

grejsia 2012-06-28

normalnie niebo mi cie zeslalo!!!

o40na

o40na 2012-06-28

Super danie :)

drelich

drelich 2012-06-29

Serdecznie pozdrawiam Ciebie i Mamę :))

dodaj komentarz

kolejne >