Szczupak z grilla z nadzieniem

Szczupak z grilla z nadzieniem

szczupak około 1,5 kg

1 cytryna

1 mała cukinia

2 cebule

1 pęczek natki pietruszki

oliwa

2 czubate łyżki przyprawy do ryb

sól

pieprz


Szczupaka myjemy dokładnie wycieramy, posypujemy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, cukinie myjemy i wycieramy ,kroimy w talarki ze skórką. Posypujemy lekko przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny.

Dodajemy pół pęczka posiekanej natki pietruszki trochę oliwy i wszystko mieszamy, nadziewamy szczupaka i spinamy wykałaczkami.

Nacieramy wierzch szczupaka oliwą, posypujemy natką pietruszki i pozostałą przyprawą do ryb, odstawiamy do lodówki na 2 godz.

Grillujemy 15-20 min po każdej stronie.Ja grillowałam na elektrycznym grillu. Na ogrodowym, zalecane jest ułożenie ryby na tacy do grillowania

Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2012-06-22

Szczupaczek... przepyszna rybeńka...mniam... :)))

beata3

beata3 2012-06-22

super fotka pozdrawiam serdecznie

kot54

kot54 2012-06-22

jak dla mnie trochę sucha ryba...w galarecie wolę
ale Twój apetycznie przyrządzony.....

olga84

olga84 2012-06-22

wygląda pysznie,zjadłabym...

wlodas8

wlodas8 2012-06-23

no tak jest problem: rybka lubi "pływać".

syxtus

syxtus 2012-08-10

bardzo , bardzo smakowita galeria, dalej nie mogę oglądać bo zgłodniałem a jestem po obiedzie-to niebezpieczne:) ... powrócę ... tymczasem dodaje do ulubionych i pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >