Grillowane przysmaki - szaszłyki z jabłkiem pomidory i jajka

Grillowane przysmaki - szaszłyki z jabłkiem pomidory i jajka

Składniki na szaszłyki:

1 podwójna pierś drobiowa

2 cebule

1 duże jabłko

30 dag cienkiej wiejskiej kiełbasy

Marynata:

5 łyżek oliwy

1 łyżka pikantenej przyprawy do grilla

1 łyżeczka miodu

1 łyżka soku z cytryny

szczypta soli

Grillowane pomidory;

3 twarde pomidory

szczypta oregano i bazylia (suszonej)

oliwa

Dodatkowo:

3 jajka

kromki chleba

Wszystkie składniki na szaszłyki kroimy, cebulę na cząstki kiełbasę w talarki, drób w kostkę i jabłka umyte w kostkę razem ze skórką.

Marynatę dokładnie mieszamy i wkładamy wszystkie składniki razem delikatnie , mieszamy, odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Wymoczone długie wykałaczki do szaszłyków, nadziewamy do wyczerpania składników i grillujemy po 10 min z każdej strony .

Umyte pomidory wycieramy, wykrawamy białą częśc i kroimy na cząstki, spryskujemy oliwą i grillujemy po każdej stronie po 2 min, pod koniec posypujemy bazylią i oregano.

Grilla spryskujemy oliwą, wybijamy jajka, posypujemy solą i pieprzem i grillujemy, aż jajka łanie się zetną.

Ja wszystko grillowałam na elektrycznym grillu, więc nie używałam tacki, na grillu ogrodowym jest ona niezbędna.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2012-06-13

O kurcze... na noc takie łakocie???
Pyszności...:)

anina

anina 2012-06-14

Masz świetną galerię.....super przepisy....a pyszności że palce lizać nawet patrząc na Twoje zdjęcia....Gorąco pozdrawiam:)))

evita

evita 2012-06-14

pyszniutko wyglada...
miłego dnia życzę, serdecznie pozdrawiam... :)))

makusia

makusia 2012-06-14

pysznosci:)

dodaj komentarz

kolejne >