3 duże ziemniaki
1 opakowanie sera feta
6 plastrów wedzonego parzonego boczku
przyprawa do grilla
Sos tabasco:
200 gram jogurtu naturalnego bez cukru
1 ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 krople tabasco
sól i pieprz do smaku
Umyte ziemniaki gotujemy w mundurkach, nie solimy, studzimy. Zimne obieramy ze skórki i kroimy na pół, wydrążamy łyżeczką środek, następnie nadziewamy serem feta.
Owijamy plastrami boczku (jak na zdjęciu, spryskujemy oliwą lub olejem i posypujemy przyprawą do grilla.Grillujemy 9 min, ostatnie 2 min grill przykrywamy. Ziemniaki można grillowac w piekarniku z funkcją grill
Podajemy z sosem tabasko.
Wykonanie sosu tabasco:
Jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy przeciśnięty czosnek , koncentrat pomidorowy, tabasco sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie mieszamy rózgą i odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-06-07
Pyszności... uwielbiam takie dania...:)))
Pięknego czwartku życzę...:)
beata3 2012-06-07
miłego świątecznego popołudnia
maj27 2012-06-07
OMG! Ślina cieknie! ;-)
bea01 2012-06-07
pyszności:) pozdrawiam:))