Pieczarkowo jajeczne beziki

Pieczarkowo jajeczne beziki

13 średnik pieczarek
3 duże jajka
1/2 szklanki groszku konserwowego
1 płaska łyżka majonezu
sól
pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku
majonez do dekoracji

Pieczarki umyć, odciąć ogonki i wydrążyć( użyjemy do zupy lub sosu)
Kapelusze zalać wodą i obgotować w osolonej wodzie około 15 min.Jajka ugotować na twardo, posiekać , dodać groszek , doprawić solą pieprzem i majonezem i dokładnie wymieszać.

Na wystudzone pieczarki nakładać łyżeczką farsz, lekko uklepać.Udekorować kleksem majonezu i posypać szczypiorkiem.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

zuza59

zuza59 2011-12-04

Rewelacja !!! Proste i smaczne :) Pozdrawiam :)

pamela5

pamela5 2011-12-04

To lubię!

piwolub

piwolub 2011-12-04

Cudeńka na jeden łyk !

dodaj komentarz

kolejne >