Flaczki z boczniaka i ogórka kiszonego

Flaczki z boczniaka i ogórka kiszonego

30 dkg boczniaków
3 ogórki kiszone
1/4 kostki masła
2 czubate łyżki przyprawy do flaków
1 litr wody
majeranek
sól
pieprz
1 średnia marchewka
1 łyżka mąki
przyprawa maggi do smaku

Boczniaki opłukać na sitku, pokroić w paseczki, ogórki obrać też pokroić.

Łyżkę masła rozgrzać na patelni, dodać grzyby, smażyć około 10 min, pod koniec dodać pokrojone ogórki i startą marchewkę.Wszystko przełożyć do garnka i zalać wodą.

Dodać przyprawę do flaków i sól, gotować na małym ogniu 20 min, pod koniec dodać roztarty majeranek.

Z pozostałego masła i mąki zrobić lekko złotą zasmażkę, wlać do flaczków i zaprawić,chwilkę jeszcze pogotować.

Posypać posiekaną natką pietruszki.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2011-12-02

ooo cos nowego

niulka1

niulka1 2011-12-02

pozdrawiam cieplutko,ale deszczowo!

anita591

anita591 2011-12-02

Z cieplutkimi pozdrowieniami

dobrego wieczorowego piątku życzymy wszystkim :

mag60

mag60 2011-12-02

Boczniaka zawsze smażyłam jak schabowe, ale widać można inaczej...
Pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >