Mizeria inaczej

Mizeria inaczej

rzodkiewka 2 pęczki
ogórki zielone 2 duże
śmietana 12% 1,5 szklanki
sól
pieprz cytrynowy
koperek posiekany
cukier 1 czubata łyżeczka
sok z cytryny


Rzodkiewkę zetrzeć na tarce, ogórki pokroić w plasterki, posolić, odstawić na 15 min. Po tym czasie odcisnąć wodę, dodać posiekany koperek, śmietanę wymieszaną z cukrem, ewentualnie dodać sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać, posypać pieprzem cytrynowym.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

mrrrau

mrrrau 2011-11-19

Oryginalnie. A cóż tam jest pokrojone?

zuza99

zuza99 2011-11-20

Napewno smaczna ,jak wszystko co tu proponujesz .Pozdrawiam z wlkp

jagoda8

jagoda8 2011-11-20

Ciekawie i pięknie,pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >