1,20 łopatki wieprzowej
2 cebule
3 jajka
3/4 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki wody
sól
pieprz
8 parówek odtłuszczonych
musztarda stołowa
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Łopatkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,zmielić przez maszynkę razem z cebulką.
Dodać bułkę tartą,jajka,pieprz,sól,wodę,dokładnie wyrobić.
Jeżeli mamy długie parówki kroimy na pół,nabieramy odpowiednią ilość mięsa kładziemy na desce,smarujemy musztardą wkładamy parówkę,zwijamy,panierujemy w bułce i smażymy na tłuszczu,delikatnie przekręcać na patelni.
Wykładamy na talerz,gdy wszystko usmażymy,wkładamy do rondla, podlewamy odrobiną wody,przykrywamy przykrywką i parujemy na malutkim ogniu 10 min.
Smacznego
Podajemy z ziemniakami i surówką.
dodane na fotoforum: