Drobiowe zwijańce Wielkanocne

Drobiowe zwijańce Wielkanocne

1 podwójna duża pierś z kurczaka (ok. 500g)
10 średnich kapeluszy suszonych grzybów
2 jajka na twardo
natka z pietruszki
sól
pieprz
zioła prowansalskie
2 jajka
bułka do panierki
olej do smażenia

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na 6 kotletów, delikatnie rozbić.
Posolić i posypać pieprzem.
Kapelusze grzybów zalać wodą i ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki.
Na rozbite mięso ułożyć pokrojone grzyby, po kawałku jajka na twardo i po trochu posiekanej natki pietruszki. Delikatnie posolić i posypać ziołami prowansalskimi.
Szczelnie zwinąć. Jeśli roladki będą się rozwijać, związać nitką lub użyć do spięcia wykałaczek.
Panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu (na średnim ogniu) przekręcając co jakiś czas, żeby się dopiekły.
Z gotowych zawijańców usunąć nić lub wykałaczki, pokroić w plastry, podawać z sosem chrzanowym.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

riki55

riki55 2011-11-08

pieknie, mmmmmhhhhh
serdecznie pozdrawiam

rades

rades 2011-11-09

super,pięknie wygląda,zastanawiam sie czy dałabym rade zrobić takie cudeńko,pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >