Delikatne żeberka z parowara

Delikatne żeberka z parowara

80 dkg chudych żeberek wieprzowych
sól
pieprz
przyprawa do żeberek
1 por
3 marchewki
3 cebule
2 szklanki zielonego mrożonego groszku
Można dodać swoje ulubione warzywa

Żeberka pokroić na porcje,natrzeć przyprawą do żeberek,nalać wodę do parowaru, ułożyć żeberka,nakryć,drugą nadstawką.Ułożyć ulubione warzywa ,ja dałam marchewkę ,mrożony groszek,cebulę,por.Zamknąć parowar,ustawić czas na 40 min.Po 20 min zdjąć nadstawkę z warzywami ,nakryć żeberka i dalej parować następne 20 min .Na 5 min przed wyłączeniem żeberek,wstawić warzywa znów.Gdy żeberka są gotowe,wyłożyć na półmisek ,posypać lekko solą i pieprzem,obok ułożyć warzywa. Można zacząć parować warzywa ,na 15-20 min przed wyłączeniem żeberek.(tak mi poradziła Bunia i bardzo jej za to dziękuję )

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2011-11-06

SUPER...:)

dodaj komentarz

kolejne >